NA-ISOLATIE SPOUWMUUR

Na-isolatie van Uw spouwmuur

Een oud huis na-isoleren vraagt om veel aandacht van het bedrijf dat het product aanbrengt. Het is niet alleen welk product, maar vooral het hoe.
Wordt er goed gekeken naar bestaande koudebruggen en hoe worden die aangepakt?
Eenvoudig een muur volspuiten met om het even welk product kan leiden tot grote temperatuurverschillen in Uw muren. Waar voorheen de warmte via de gehele muur naar buiten stroomde, wordt dat na het isoleren beperkt tot een kleiner oppervlak. Dit kan een latei, een balkon, of wat dan ook zijn. Als dit niet wordt aangepakt, zal hierdoor nog steeds de warmte wegstromen. Gevolg: aan de binnenzijde grote temperatuurverschillen. Door condensatie kunnen “natte” plekken ontstaan en op de lange termijn schimmelplekken.
Uw muur dient inwendig geïnspecteerd te worden met behulp van een camera. Spouwankers, cementbaarden kunnen na het isoleren opeens heel ander gedrag vertonen waardoor water dat voorheen rustig in Uw spouw belandde, nu opeens naar de binnenmuur stroomt.

Wordt dit Uw isolatie?

 • Wat U ziet
 • Wat wij zien
  Let op het vlekkerige patroon. Dit duidt op een verminderde werking van de spouwmuurvulling.
 • Wat U ziet
 • Wat wij zien
 • Wat wij zien
  Spouwmuur zonder vulling. Het huis wordt gescand voordat men gaat isoleren.
 • Wat wij zien
  De tweede scan, na het isoleren. De spouwmuur is nu gevuld en laat veel minder energieverlies zien.
Previous
Next

Wat kunnen wij voor U betekenen?

Wij kunnen voor het isoleren een thermografische scan maken. Dan wordt in kaart gebracht hoe het huis zich nu gedraagt. Waar de grootste lekken zijn en waar die uit bestaan.
Na het isoleren maken we nogmaals een thermografische scan. Dit om te zien of het isolatiemateriaal goed is aangebracht. Heeft het de hoeken goed bereikt? Is er een mooie verdeling rond de ramen of andere obstakels?
We hebben dan ook gelijk een goed “ijk” moment. Als U na 2-3 jaar nog een scan maakt, dan kunt U zien of de isolatie wel goed blijft zitten en niet is verzakt. U heeft tenslotte garantie gekregen maar wie controleert of het nog goed is?
Die ZORG nemen wij voor U uit handen.

Uw voordeel:

als het na-isolatie bedrijf weet dat U ons inschakelt, zullen ze het werk absoluut beter uitvoeren. Uw investering zal een beter rendement opleveren door nog lagere stookkosten. Daarnaast is er ook de kwaliteitsbewaking voor de langere termijn die zich terugverdient door een hoger wooncomfort en een langere levensduur van Uw woning.

Copyright 2013 all rights reserved Jogó services
Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube