BLOWERDOOR

Blowerdoor test

Uw gebouw meten op luchtdichtheid door middel van een blowerdoor test, zal u een grote dienst bewijzen voor uw dagelijks comfort, een betere werking van uw ventilatiesysteem en op de lange termijn voor de hoogte van uw energierekening en de staat van uw woning.

Door deze blowerdoor test kan worden aangetoond hoe lek of juist luchtdicht uw gebouw is en wat hier aan gedaan kan worden.

Blowerdoor systeem. Een frame met een ventilator erin. Dit wordt geplaatst in een opening (deur of raam), om te meten hoe luchtdicht een gebouw is.

blowerdoor

Energierekening

Waar een luchtlek is, is tocht. Door tocht stroomt uw verwarmde lucht ongecontroleerd weg en gaat uw energierekening met sprongen omhoog.

Dagelijks comfort

Tocht is onaangenaam. Door de luchtlekken te lokaliseren met de blowerdoor, kunnen deze worden hersteld.
Zo kunt u weer aangenaam verblijven in uw woning.

Ventilatiesysteem

Ventilatie laat zich niet combineren met luchtlekken. Met ventilatie ververst u de lucht op een gecontroleerde manier. U weet hoeveel er ververst wordt, u weet waar er ververst wordt en u weet waar de “oude” lucht heengaat. Je kunt een ventilatiesysteem niet goed inregelen/gebruiken als een woning daarnaast ongecontroleerde luchtlekken heeft. Als er mogelijkheden zijn om uw huis gecontroleerd te voorzien van verse lucht, waarom zouden we dan kiezen voor ongecontroleerd verlies?
Dat is toch zonde van uw investering in een ventilatiesysteem?

Staat van uw woning

Lucht uit uw woning zal ongecontroleerd ontsnappen via kieren en naden. Deze lucht bevat vocht. Vocht van het koken, wassen, douchen, uzelf, etc. Uw woning is warm, buiten is het meestal kouder. Op het moment dat de lucht naar buiten ontsnapt, zal het vocht ergens gaan condenseren. Deze condensatie vindt vaak al plaats in de constructie van uw woning. Hier zal het vocht een eigen leven gaan leiden.
Gevolgen: rotting, schimmelvorming, ideale levensomstandigheden voor mijten en ander ongedierte, allergiën op de lange termijn, etc.

Blowerdoorsysteem

Een luchtdichtheidstest wordt gedaan met behulp van een blowerdoor systeem. Een blowerdoor systeem is een geijkte ventilator die in een frame wordt geplaatst. Dit frame wordt in een deuropening van uw woning geplaatst. Daarna wordt er lucht uit uw woning gezogen (onderdruk), of er in geblazen (overdruk). Hierbij wordt de hoeveelheid lucht gemeten en kan men stellen hoe “lek” uw woning is.

Stop het verlies

Waarom zou u nog langer deze ongewenste energieverliezen accepteren? Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer weten?

Kijk ook op www.blowerdoorcontrole.nl

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube