passiefhuis

Passiefhuis

Wat zijn de eisen voor een passiefhuis?

  • Verwarming: piekvermogen van de verwarming mag niet hoger zijn dan 15 kWh per jaar of 10W per vierkante meter leefruimte.
  • Koeling: bijna hetzelfde als de eisen voor verwarming met een uitzondering voor klimaatafhankelijke ontvochtigingsregeling.
  • Totale jaarlijkse energievraag: niet hoger dan 120 kWh per jaar voor alle installaties tezamen per vierkante meter leefruimte.
  • Luchtdichtheid: maximaal 0,6 luchtwisselingen per uur van de totale inhoud van de woning, getest bij 50 pa.
  • Thermisch comfort: thermisch comfort wordt bereikt door te eisen dat de leefruimte niet meer dan 10% van de tijd boven de 25 graden Celsius komt per jaar.

Voor meer informatie: Passive house cerfication criteria

Basis principes van een passiefhuis in beeld gebracht.

Wat betekent dit voor u?

Klimaat

Het passiefhuis heeft een comfortabel klimaat. Altijd een gevoel van lente wordt weleens gezegd. Geen koudeval langs de ramen of tocht via de ventilatieroosters. Een koude gang ontbreekt, overal dezelfde temperatuur.

Frisse lucht

Door het gebruik van een wtw installatie ademt u altijd frisse gefilterde lucht (wel de filters vervangen natuurlijk). Een ideaal huis voor mensen met bijvoorbeeld pollen of huismijt allergiën.

EnergieverbruikKosten van energie van een passiefhuis ten opzicht van andere woningen.

Een passiefhuis heeft een extreem laag energieverbruik. in combinatie met zonnepanelen kan dit zelfs tot nul worden gereduceerd. U zit er comfortabel bij voor een paar euro’s per maand.

Rustig

Door de luchtdichtheid heeft u geen last meer van buitengeluiden. Daarentegen moet u wel opletten bij het kopen van huishoudelijke apparaten of ze stil zijn want die hoort u weer beter!

Ontwerpvrijheid

Een passiefhuis heeft een aantal basis criteria waaraan het moet voldoen. U houdt echter genoeg vrijheid over. Kijk maar eens naar de voorbeelden. Zoals u ziet betreft het niet alleen woningen. Kantoren, schoolgebouwen kunnen ook passief worden uitgevoerd.

[SmartSlider 21]

Beproefd concept

Er zijn wereldwijd in allerlei klimaten zo’n 25000 passiefhuizen gebouwd. Het eerste passiefhuis ter wereld staat in Darmstadt-Kranichstein (link) en is opgeleverd in 1991.

Kosten

Is een passiefhuis duur? Niet meer. Voor slechts een fractie van de meerkosten heeft u een superzuinige comfortabele frisse woning.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contacten

Wij kunnen u in contact brengen met de juiste mensen op het gebied van ontwerp en bouw op het gebied van passiefhuizen of nul energie woningen.

Bouwcontrole

Logo van gecertificeerd passiefhuis handwerker (vakman)

zie certificaat

Wij kunnen voor u tijdens de bouw, controleren of zaken goed worden uitgevoerd. Wij mogen onszelf Passiefhuis Vakman noemen. Jogó services behoort tot diegenen (1 van de eerste 7 passiefhuis vakmensen) die in Nederland een cursus hiervoor hebben gevolgd en met succes hebben afgelegd.

Blowerdoor en thermografie

Nadat uw woning is gebouwd, kunnen wij deze testen op luchtdichtheid met een blowerdoor. Een vereiste test om een passiefhuis te laten certificeren. Tevens kunnen wij een thermografische scan maken van de woning om te zien of aan de eis van géén koudebruggen  is voldaan.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube